חודש: ח׳ בשבט ה׳תשפ״ה (פברואר 2025)

קריאת המגילה לאשתו קודם שקראו הציבור את המגילה

בע"ה קריאת מגילה לאשתו קודם שקורא לציבור שאלה: נשאלתי מבעל קורא שאמור לקרוא את המגילה בבית הכנסת, ומיד אח"כ צריך ליסוע ולא יחזור לביתו עד מאוחר מאוד, ומאחר ואשתו לא יכולה לצאת מהבית, והוא היחיד שיכול לקרוא לה, האופציה הסבירה היחידה שיקרא לה בבין השמשות, ואח"כ ירוץ לקרוא בבית כנסת, האם הדבר אפשרי ? ואם …

קריאת המגילה לאשתו קודם שקראו הציבור את המגילה לקריאה »

סעודת פורים ביום שישי

שאלה: הנה השנה סעודת פורים דפרזים (ערים שאינם מקופות חומה) חלה ביום שישי, וידוע הוא שיום זה של הפורים לחוץ מאד, מחמת המצוות הקיימות ביום, ומנהג ישראל שמרבה במצות משלוחי המנות, וכן מחמת שסעודת הפורים נעשית בריבוי רעים ובני משפחה, דברים אלו מונעים מלהתחיל את סעודת הפורים בבוקר יום השישי, ורבים השואלים האם ניתן לאחר …

סעודת פורים ביום שישי לקריאה »

לראות את סרטוני החטופים המשודרים בשבת במוצאי שבת

בע"ה הנאה מתמונות שצולמו בשבת שאלה: נשאלתי אם מותר לצפות בתמונות וסרטונים שצולמו בשבת, כגון הסרטות משחרור החטופים ואירועים חדשותיים אחרים שהיו בשבת ופורסמו באתרים וקבוצות שונות  ? תשובה: אם צולם ע"י גויים לצורך כל העולם, מותר אף ליהודים להנות מזה. אם צולם בעבור יהודים אין להנות מזה עולמית. אם צולם רח"ל ע"י יהודים יהיה …

לראות את סרטוני החטופים המשודרים בשבת במוצאי שבת לקריאה »

ייחוד עם שני גברים כשהדלת איננה נעולה

שאלה שנשאלה בבית ההוראה שאלה: אני אשה גרושה חרדית, מורה בבית הספר דתי לאומי, ונקבע לי פגישה עם המנהל והסגן שלו, האם מותר לי לשהות עמהם כשהחדר סגור ולא נעול, מדובר במקום שיש שם אנשים מסביב ולפעמים אנשים או נשים פותחים את הדלת ללא רשות ומתפרצים לחדר? תשובה: מותר לך לשהות בחדר כשאינו נעול ורק …

ייחוד עם שני גברים כשהדלת איננה נעולה לקריאה »

אבלות על הורים מאמצים או מתנכרים – האם שייך כיבוד הורים?

במענה לשאלתך ששאלת  א. מה מידת החיוב להתאבל על אב מאמץ.  ב. האם יש חיוב להתאבל על אב הביולוגי שמתנכר לילדיו והתעלל בהם.   בספר ילקו"י אבלות (עמוד שי) האריך בזה כדלהלן  : א. בן מאומץ, אף על פי שאינו חייב מן הדין לנהוג אבלות שבעה ושלושים על הוריו המאמצים, טוב שיתאבל קצת עליהם, משום הכרת הטוב …

אבלות על הורים מאמצים או מתנכרים – האם שייך כיבוד הורים? לקריאה »

ספר תורה או החזקת תורה – מה עדיף לעשות לעילוי נשמת הנפטר

שאלה: משפחה שקיבלה ירושה מאביהם או מאימם ומעוניינים לעשות דבר לעילוי נשמתם מכספי הירושה, האם עדיף שיקנו ספר תורה או שיקימו כולל באותם כספים או יתרמו לישיבות: תשובה: כספי הירושה הינם ממונם הפרטי של היורשים, ועל כן המצוות שהם עושים עימם עולות ליורשים עצמם, ועל כן היות שמקיימים היורשים מצוות כתיבת ס"ת וגם מקיימים עילוי …

ספר תורה או החזקת תורה – מה עדיף לעשות לעילוי נשמת הנפטר לקריאה »