א. תמרים יש הבדל בין תמרים לחים לבין יבשים
תמרים יבשים – פותחים את התמר לאורכו ,מוציאים את הגלעין ,בודקים שאין תולעים צורת הבדיקה היא על ידי שמחזיקים את התמר שהוא פתוח מול האור (אור יום או נורה) ומתבוננים היטיב בצד הפנימי והחיצוני שאין תולעים בדרך כלל בצבע כהה וכן אם נראים פירורים כהים באזור הגלעין (הפרשות של תולעים) יש להמנע מאכילת תמר זה יש לציין שבתמר שהתיישן מצוי שנוצרים גבישי סוכר לבנים שאינם מעידים על נגיעות ואפשר לאוכלם
תמרים לחים – יש כמה סוגים או בצבע חום כהה או נוטה לשחור וכן צהובים ובמיוחד אלו שנשמרים בקירור בדרך כלל נקיים ואין חיוב לבודקם
רימונים – יש להעדיף רימון שקליפתו שלמה ואם יש בו נקב בקליפתו יש לפותחו ולבודקו כיון שנקב זה מעיד על הימצאות של תולעת ויש לבדוק היטב לראותו שהוא נקי ואין בו צבע שונה ואם יש ברימון איזור שהפך לצבע חום יש להסירו כתמים כהים בגרגירי הרימון אינם סימן לנגיעות
יש לציין מנסיון שהרימונים הגדלים בגינות פרטיות רמת הנגיעות שלהם גבוהה ויש לשים לב לכך
תפוחים – יש כמה זנים של תפוחים ויש זנים הנראים כלפי חוץ כנקיים וכשפותחים מגלים סימני ריקבון לכן אם יש כתם חום אפור על קליפת התפוח יש להסיר חלק זה וכמובן תמיד ראוי לחתוך התפוח ולראות שאין בו סימנים המעידים על כניסה של תולעת אפילו שבדרך כלל הם בחזקת נקיים (הדבר תלוי בעונות השנה ובטריות התפוח)
קרא– ממיני הדלעת ובדרך כלל בחזקת נקי ואין חיוב לבודקו
רוביה טריה – יש לפתוח את התרמילים ולבדוק אם יש בגרגירים סימני כירסום או חדירה של תולעים ולהסיר את הגרגירים הנגועים
רוביא יבשה – יש להביט בעין על הגרגירים ולראות שאין בהם כתמים כהים חוץ מהכתם השחור במרכז הגרגיר שזה צבעו ואם יש המצאות של כתמים משונים ראוי לבודקו אחרי שמרתיחים אותו במים בכמות של פי שלש מהרוביא ולאחר מיכן משאירים מכוסה שלש שעות ואז בודקים אותו על כף היד כל פעם בערך 15 גרירים והופכים מצד לצד לראות שאין כתם כהה בקליפה המעיד על המצאות של חרק וא נמצאו שלשה גרגירים נגועים יש לבדוק אחד אחד כיון שזה סימן המרה שגרגירים אלו בחשש נגיעות (יש לציין מנסיון שאם קונים רוביא איכותית שהיא אוחסנה במקום קריר בדרך כלל אין חשש נגיעות )
גזר– בדרך כלל גזר טרי אין בו חשש והוא נקי מנגיעות
סילקא – עלי סלק מגידול רגיל ולא מפוקח מצוי בו חרקים רבים ויש בו רימות תולעים בתוך עובי העלה שאינו יורד אפילו בשטיפה היטיב במים ולכן יש להעדיף על סלק מגידול מפוקח ולהשרות במים עם מעט סבון נוזלי ולשטוף עלה עלה תחת זרם מים
סלק– בדרך כלל נקי אך לפעמים מצויות בו מחילות של זחל לבן לכן מומלץ שחותכים אותו לפרוסות לראות היטיב שלא מצויות בו מחילות לבנות ואם יש צריך להסיר את האזור שלהם
כרתי – בגדלים בגידול רגיל יש נגיעות בעלים הירוקים ולכן יש להסירם ולהשמש בחלק הלבן אחרי הכשרתו כיון שהוא נגוע לכל אורכו בחרקים או בטריפסים ולכן יש לחתוך שני ס”מ בסמוך לשורש ולהסירו ולאחר מיכן לחצות את הכרתי לכל אורכו ולשטוף כל שכבה תחת זרם מים חזק תוך כדי שפשוף היטיב ,או להשרות את העלים במי סבון ולשטוף היטיב כל עלה
בכרתי בגידול מפוקח יש לשטוף היטב במים
ראש של דג -יש דגים שהם נגועים בטפילים והדבר תלוי אם זה דגי ים או בריכה
ראש של דג קרפיון, בורי, כסיף , יש לקנות במקום מפוקח
ראש של דג סלומון יש להסיר הזימים ולשטוף היטיב ולבדוק שאין טפילים חומים בדרך כלל בגודל של 1.5-2ס”מ ויש לשים לב לזה
דבש– דבש דבורים טהור המשווק מסחרית ,בחזקת נקי מתולעים ואינו טעון בדיקה, ואפילו אם מצוי חלקיקי שעווה על פני הדבש , מותר
דבש תמרים – הנעשה על ידי הרתחת תמרים במים עד שעובר אל המים מתיקות התמרים וטעמם, ולאחר מיכן מסננים את המים במסננת דקה , ומוסיפים חומרים מלאכותיים עד שנעשה כעין דבש, אין בכך בעיה אפילו שהתמרים היו מתולעים כיון שעברו סינון