כ״ח בניסן ה׳תשפ״ו

האם אפשר להעתיק במבחנים

הרב בן

סדיקלר

Facebook
Email
Twitter
WhatsApp
Print
על פי ההלכה, אסור בהחלט להעתיק במבחנים. איסור זה נובע ממספר טעמים חמורים, ביניהם איסור 'אונאת דברים' ו'גניבת דעת', המהווים רמאות והטעיה. כמו כן, העתקה נחשבת ל'מדבר שקר תרחק' ועלולה להוביל לגניבת ממון כאשר אדם מציג כישורים שאינם שלו. בנוסף, אסור לסייע לאחרים להעתיק. פוסקי הלכה רבים, כולל הרמב"ם, השולחן ערוך, הרב משה פיינשטיין והרב מנשה קליין, קבעו כי העתקה היא עבירה חמורה.

הישארו מעודכנים

לקבלת עדכונים, הצטרפו לרשימת התפוצה של שערי הלכה ומשפט:

Frequently Asked Questions

1 האם מותר להעתיק במבחנים על פי ההלכה?

הדף דן בשאלה האם מותר להעתיק במבחנים ומציין כי קיימת הלכה ברורה בנושא. על פי ההלכה, אסור להעתיק במבחנים.

2 מהו המקור ההלכתי לאיסור העתקה במבחנים?

המקור ההלכתי לאיסור העתקה נלמד מאיסור אונאה. כשם שיש איסור אונאה במקח וממכר, כך יש איסור מן התורה על העתקה במבחנים, הנחשבת כהונאת דעת.

3 האם איסור העתקה חל על כל סוגי הלימודים וההכשרות?

השאלה מתייחסת לאדם העושה תואר או שאר הכשרות ולימודים המצריכים בסופם עשיית מבחן. מכאן ניתן להבין שהאיסור רחב וחל על כל מסגרת לימודית שבה נדרשת יושרה במבחנים.